Despre mirii de altadata din zona Aradului – Sali Nunti Arad

Sala nunti Arad
Sala Nunti Arad, Hanul de la Rascruce

Sala nunti Arad

Sali de nunta in Arad

In trecut
Se spune ca pe vremuri, frumosii miri erau imbracati in costume traditionale nationale. Chipesul mire purta de obicei camasa frumos lucrata in stil traditional si itari, un brau incins in jurul taliei sau o curea lata din piele groasa naturala. Frumoasa mireasa purta un combinezon din bumbac lucrat in modele populare, cusut chiar de ea sau mama sa, si chiar de multe ori lasat mostenire de la bunica, peste care purta catrinta si “barnetul”. La gat ii atarna un sal mare care costa foarte scump, echivalentul unei vaci de lapte, pe care a doua zi dupa nunta il punea pe cap. In picioare ambii miri purtau opinci lucrate din piele de porc legate cu snur de lana innodata.
Daca distanta pana la casa miresei era mare, mirele insotit de parinti si alaiul de nunta mergeau in carute de lemn frumos impodobite, trase de cai frumosi ce erau impodobiti cu canafi rosii iar daca nunta era in prag de iarna caii erau impodibiti si cu zurgalai. Apoi mergeau cu totii la biserica si de acolo in “sala ospatului”, care de obicei se tinea in casa unuia dintre miri, unde erau asteptati cu paine si sare la intrare.
In prezent
Astazi, poti gasi sali de nunti gata amenajate, frumos decorate cu flori si platouri argintate supraetajate cu fructe, sfesnice si sticle cu sampanie. Elementele de decor pot fi alese de miri pentru a-si aminti tot restul vietii de prima lor dragoste sau ca fiind cel mai important moment din viata lor.
Sali nunti in Arad
Pe site-ul nostru puteti descoperi sala de nunta Subcetate care este mare si foarte spatioasa, ce oferã 150 de locuri, avand tavane inalte cu candelabre de lumina si ferestre imense, cu stalpi iluminati si scari ce sunt proiectate ca în palatele din povesti, ducand spre hol si spre foaier, toate acestea creand efectul de luminozitate si aerisire. Ritmurile muzicale sunt asigurate de un DJ care va anima atmosfera calda si vesela. In aerul verii calduroase, nunta se poate extinde pe terasa unde se servesc de obicei preparate la gratar. In mod traditional masa pentru mire si mireasa este pusa separat, pentru ca toti cei prezenti sa-i poata vedea in primul rand si in al doilea rand pentru a putea fi luati usor la dans, de fiecare dintre oaspeti. Aceasta masa este decorata in stilul cel mai pretentios, cu arcade cu flori sau panglici frumos colorate. Puteti solicita detalii intrand pe site-ul nostru SaliNuntiArad.ro, unde va sunt prezentate cele mai frumoase sali nunti Arad.